top of page

OUTcast the musical

When you’ve got everything you ever dreamt of, but it turns out to be a lie. When you find out you’re leading the life of someone you’d like to be, but in reality you’re not that person. What if this leads you to the crossroads of your life and you don’t know which way to go?

 

Outcast the musical is a touching story about the search of your true self. A musical for all people, but especially for LGBT+ people, in or out of the closet. And for all the people around them.

Outcast  banner.jpg

the characters:

⭐️Jim

Lead part, a sympathetic, sensitive boy and a persistent go-getter.

⭐️Father Jack

Appears blunt and is convinced of his own beliefs. Wears his heart on his sleeve, but really loves his family.

⭐️Mother Sarah

Tries to keep the family united. Has a big heart and is a caring and loving person.

⭐️Brother Roy

Small part: Roy is a tough guy and lives in his own world. Has a big mouth, but an even bigger heart.

⭐️Sister Laura

Small part: Laura is an enthusiastic person. She speaks her mind and brings it with joy.

⭐️Priest Ralph

Ralph is a bit sarcastic and can at times be mean. Annoying and convinced of his own beliefs.

⭐️Friend Kate

Kate is a radiant young girl with a loving heart.

⭐️Vince, Jim's partner

Small part: Vince is the typical ‘guy next door’. He is calm, fresh and strong.

⭐️Aunt Miranda

She is a bit weird and funny. Very enthusiastic, honest and loving.

For more information: outcastmusical@hotmail.com

Meet our team!

Remy Jacobs.jpg

Remy Jacobs
(priester Ralph)

Mijn naam is Remy Jacobs (1969) en ik ben gecast voor de rol van Pastor Ralph. Niet gek, wanneer je bedenkt dat ik in het dagelijks leven geestelijk verzorger ben. Daarnaast diende ik in Limburg 8 jaar als priester. In 2005 legde ik mijn taken neer: ik kwam uit de kast als homo en kon niet verder als celibatair. 
In mijn vrije tijd hou ik van zingen, schilderen, dichten, en me via verhalen en teksten inzetten voor kwetsbare mensen. Ik heb in 2014 met Marjolijn van Heemstra de autobiografische voorstelling “Als ik de liefde niet heb” gemaakt, over seksueel misbruik in de RKK, om te laten zien hoe geloof en liefde overeind kunnen blijven in het leven van een individu dat bijna ten onder ging aan het systeem dat verhulde en ontkende. 
Ik ben heel blij met de musical Outcast, omdat we op een enthousiaste wijze verbinding gaan leggen en gaan proberen om tolerantie, acceptatie en liefde voor lhbt binnen de kerk te bevorderen.

Tsjerk de Jong.jpg

Tsjerk de Jong
(Roy, broer van Jim)

Mijn naam is Tsjerk de Jong en ik mag de broer van Jim spelen. Ik zelf ben 28 jaar en ik woon in Meppel. Naast acteren & zingen werk ik in de gehandicaptenzorg in. Daarvoor heb ik de studie creatieve therapie drama afgerond. Ik houd erg veel van zingen en acteren en ik heb ook al echt zin om in de musical Outcast te mogen spelen. 

Marc den Hoed.jpg

Marc den Hoed
(componist)

Hey allemaal! Waar word ik nou blij van? Zingen en schrijven! Wat ooit begon als een grap tijdens de studententijd met een paar vrienden, een stem en een gitaar, is nu een passie en uitlaatklep geworden. Spelen met woorden, en zanglijnen in zowel Nederlands als Engels. Tamarah inspireerde mij om mee te willen doen aan de musical Outcast. Dus ik denk en schrijf nu mee binnen een superschrijfteam. Ik kan niet wachten tot de eerste uitvoering!

Robin de Jongh.jpg

Robin de Jongh

(regie-assistent en stand-in)

Mijn naam is Robin de Jongh, via Ennio mocht ik me aansluiten in dit leuke en creatieve team van Outcast de musical. Ik heb een entertainment opleiding gevolgd voor gastvrijheid en vrijtijdsbestedingen in Den Bosch.
Daarnaast treed ik regelmatig op in toneelstukken, improvisatie, als dichter of als stand-up comedian.

Het mooiste is om verhalen te maken en te delen. Dat inspireert, motiveert en is herkenbaar.
Outcast de musical heeft dit allemaal in zich. Zelf heb ik niet uit de cast hoeven te komen, wel krijg ik regelmatig te maken met de vooroordelen hiervan, als man in de entertainment. Een paar bekenden om me heen heb ik hier wel mee zien worstelen, terwijl dat niet of minder zou hoeven.

Met outcast de musical gaan we iets meer liefde brengen.Juist iets moois dat universeel is voor iedereen. Ik ga me hiervoor inzetten als regie-assistent en als stand-in acteur. En daar heb ik heel veel zin in.

Kelly Bliekendaal .jpg

Kelly Bliekendaal
(tante Miranda) 

Ik ben Kelly Bliekendaal en ben 21 jaar. Ik studeer voor leraar Duits aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast ben ik een ontzettend trots (bestuurs)lid van de Utrechtse LHBT+ studentenvereniging.

Ik heb de eer om de rol van Tante Miran te vertolken in de musical OUTcast. Een rol die een losse maar ook een serieuze kant heeft, iets wat mij direct aansprak. Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat er initiatief is genomen voor deze musical. Het is een inspirerend, gevoelig en herkenbaar verhaal. Ik heb al super veel zin in alle repetities en shows met deze prachtig mooie groep. Hopelijk tot snel bij een van onze shows! 

Tamarah van Capelleveen.jpg

Tamarah van Capelleveen
(componist)

Even voorstellen... Mijn naam is Tamarah van Capelleveen, ik ben 30 jaar oud en woon in Veenendaal. Het hart van de bible belt in Nederland. Zelf ben ik dan ook opgevoed met de bijbel. Het geloof heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn opvoeding. Uit de kast komen was voor mij, onder andere, hierdoor erg lastig. Mijn grote liefde heeft mij hier veel bij geholpen: Muziek! Een lange weg heeft mij geleerd dat ik er mag zijn zoals ik ben, ongeacht geloof, achtergrond of geaardheid. 

Een grote droom van mij is een musical componeren. Dat ik hiermee aan de slag kon gaan met een geweldige enthousiaste groep is natuurlijk fantastisch. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te raken met onze musical. Ik weet zeker dat dit bijzondere verhaal voor veel mensen van toepassing is. Met veel liefde en passie werk ik aan het componeren voor deze geweldige musical. Een boodschap naar iedereen dat jij mag zijn wie je wilt zijn! 

 

Sanne van Leeuwen.jpg

Sanne van Leeuwen
(communicatie & marketing)

Mijn naam is Sanne van Leeuwen, ik ben 30 jaar en ik woon in Veenendaal. Hier ben ik samen met Tamarah opgegroeid die al mijn hele leven mijn meest dierbare vriendin is. Ik heb de eer gehad om als eerste te horen dat zij uit de kast kwam. Voor mij veranderde dat uiteraard helemaal niets en ik begreep ook totaal niet waarom dit zo moeilijk voor haar was. De jaren die erop volgde heb ik de worstelingen gezien en dat heeft mij veel gedaan. Tolerantie staat hoog bij mij in het vaandel, en ik vind het daarom erg belangrijk dat dergelijk onderwerpen zoals Outcast bespreekbaar worden gemaakt.

Toen ik Tamarah hoorde over de musical Outcast was ik direct enthousiast. Helaas zit mijn talent niet in het maken van muziek en schuilt er ook geen actrice in mij. Toen de musical zich verder ontwikkelde heb ik toch een manier gevonden om mijn steentje te kunnen bijdragen. Met veel liefde geef ik advies op gebied van communicatie&marketing. Ik zou graag deze musical zo groot mogelijk willen maken. Er schuilt een geweldig team achter deze musical vol met liefdevolle mensen. Met elkaar is het voor mij nu al een groot succes en verrijking!

Ennio Drost nw.jpg

Ennio Drost
(Vince, vriend van Jim, script en regie)

Hey allemaal, ik ben Ennio Drost, ben 30 jaar.  En zoals velen al weten droom ik al heel wat jaar van deze musical. Die droom zal vanaf nu in vervulling gaan. Naast dat ik het script heb geschreven, en samen met onze cast zal uitwerken, zal ik ook met regisseren bezig zijn en zal ik ook een kleine rol spelen als Vince, vriend van Jim. Maar zal me dus vooral samen met Tamarah als artistiek leider, richten op het neerzetten van de musical. Een droom die in vervulling gaat en ik kan niet wachten met onze sterren aan de slag te gaan.

Big Hug Ennio!

Sanne van Dijk.jpg

Sanne van Dijk
(componist)

Ik ben Sanne van Dijk en Tamarah van Capelleveen heeft mij vorig jaar gevraagd of ik wilde meeschrijven aan de muziek van de musical OUTcast. Super leuk! Ik ben sowieso een mega musical fan, en treed ook zelf graag op met muziek, dans en theater.

Daarnaast ben ik theoloog en met schrijven en tekst bezig zijn is een grote passie. Ik vind het leuk om te zoeken naar meerdere lagen en beeltenissen in tekst, om zo het juiste gevoel over te brengen, maar dat het tegelijkertijd begrijpelijk blijft voor zoveel mogelijk mensen.

Plus extra tijd doorbrengen met Tamarah en Marc is een dikke bonus, want als we schrijven dwalen we nogal eens af naar heel interessante gesprekken of slap geouwehoer, wat soms iets, maar vaak ook niets met de musical te maken heeft.

Miranda Terpstra.jpg

Miranda Terpstra
(organisatie)

Ook ik mag me voorstellen, ik ben Miranda Terpstra getrouwd met Ivo en moeder van Joran en Levi en een creatieve aanpakker. Wijdekerk heeft een belangrijke plek in mijn leven, het is m’n missie. 

In 2014 had ik een interview met Tamarah van Capelleveen voor het boek Hartenvrouw. Ze raakte me met haar verhaal en ook met haar muzikale talent. Ze deelde me toen haar droom. De droom om ooit een musical te componeren. Die droom bleef in mijn hoofd meereizen in de tijd. 2 Jaar terug hoorde ik ook Ennio Drost zijn droom en ik dacht: “Dit is geen ‘toeval’ ....Misschien goed eens wat dromen bij elkaar te brengen.” Daar sloot ook Ebele Wijbenga bij aan met zijn creativiteit en muzikaliteit. Het is een geweldig enthousiast team. Allen enorme mooie en inspirerende persoonlijkheden. En nu zijn we aan het werk om dromen te vervullen. Daar geniet ik intens van. 

Voor Outcast is mijn bijdrage vooral organisatorisch en ik denk, lach en werk met veel plezier mee. Ik kijk uit naar de try out en de voorstellingen. En deze kanjers straks na de voorstelling op het podium te zien stralen. Dit gaat prachtig worden. Kom het zien ❤

samen zijn wijdekerk
bottom of page