Wij de ouders
National network for parents of LGBT+ people
Your child came out of the closet. This can be a time of uncertainty, for you as well as for your child. Having an LGBT+ child involves something like a coming out experience for yourself as well.
Wijdekerk is there for LGBT+ people and their loved ones, including their parents. So many questions pop up when your child comes out. A closeted or openly LGBT+ child can be vulnerable. It's important to respond to them with God's love. We want to offer you our support in this process.
You're also confronted with your congregation. Not every Christian knows how to respond in a constructive or supportive way to your LGBT+ child. There's so much more to say on the topic than some Christians will have you believe. Wijdekerk believes that there is a way of acceptance, love and confirmation for our children. You're not alone.
'Wij de ouders' (We are the parents) wants to be a safe place. It's a space for conversation, listening to each other and sharing your experiences. This is done in several ways, through:
-
a private Facebook group
-
bimonthly meetings
-
a national meet up day every first Saturday of October
-
general point of contact
-
regional points of contact
Contact
Do you have a question, or do you need someone who listens to you? Click here for our list of parents in your neighbourhood. They like it to be there for you.
If you, as a parent, are further along in the process or if you have no problems with the combination of LGBT+ issues and your Christian faith, we also would like to come into contact with you. We need parents who want to connect with and support orther parents. Please get in contact with Paula Blokhuis.
The planned meetings can be found under OuderTijden further on this page.

Alexander Noordijk en Kai Yung
Wij zijn Alexander Noordijk en Kai Yung. Beiden zijn wij opgegroeid in een pinkster/evangelische gemeente en kennen jouw persoonlijke strijd. De vragen: ‘Wie mag ik echt zijn volgens de Bijbel en de geloofsgemeenschap?’ hebben wij ook onszelf gesteld. Dit zorgde ervoor dat wij ieder op zijn eigen manier hebben geprobeerd af te rekenen met onze seksuele geaardheid. Wij hebben langere tijd conversietherapie ondergaan om te kunnen voldoen aan de heteronormativiteit. Dit is niet gelukt en wij zijn er nu van overtuigd dat God van ons houdt zoals wij zijn. Nu zijn wij al sinds 2004 samen en sinds 2008 gelukkig getrouwd. Onder Gods leiding ben ik (Alexander) momenteel werkzaam als predikant in een gemeente van de PKN.
Met veel compassie willen wij luisteren naar jouw persoonlijke verhaal en waar je tegenaan loopt.


Jan
Ik ben Jan. Een groot deel van mijn leven heb ik geprobeerd mijn seksuele geaardheid aan te passen. Eerst door o.a. zelfhulpboeken, later ook door gesprekken met medechristenen, en uiteindelijk door contextuele therapie. Uiteraard is het niet gelukt, maar ben ik gelukkig wel tot acceptatie van mezelf gekomen.
Vanuit mijn ervaringen hoop ik een luisterend oor te kunnen bieden voor als je daar behoefte aan hebt.
Jeffrey Alferink
Mijn naam is Jeffrey Alferink, geboren in 1990 en woonachtig in Rotterdam. Als dorpsjongetje opgegroeid in het oosten van het land. Daar was ik te vinden in een Volle Evangelie gemeente. Ik weet hoe het is om conversietherapie (in verschillende vormen) te ondergaan.
Ik vind het belangrijk dat jij jouw verhaal kan en mag vertellen. Jouw verhaal waar naar geluisterd wordt. Jouw verhaal wat ertoe doet.
'Owning our story and loving ourselves through that process is the bravest thing we'll ever do.” – Brene Brown.
Voel je welkom om contact op te nemen.


Mieke Kroonen
Ik ben Mieke Kroonen. Geboren en getogen in Amsterdam maar al jaren woonachtig in Noord Brabant. Ik heb drie kinderen gekregen waarvan nu nog een volwassen zoon en dochter. Mijn oudste zoon zou al veertig jaar zijn maar is als jochie van bijna zeven jaar overleden aan kanker. Inmiddels ben ik ook een trotse oma van een kleindochter. Ik werk met veel plezier als contextueel therapeut en pastoraal werker in mijn eigen praktijk. Daarnaast begeleid ik een studiegroep van een vierjarige contextuele opleiding bij Koinonia en werk ik free Lance voor de EO bij de webpagina van ‘Ik mis je’.
Ik heb op latere leeftijd mijn ‘coming out’ gehad. Ik dacht dat het zondig was en heb jarenlang deze gevoelens onderdrukt en gedacht dat God mij er wel van zou genezen. Tijdens een gebedssessie hebben ze ook gebeden voor ‘bevrijding’ hiervan. Dat alles heeft mij geen goed gedaan en ben daar met hulp uitgekomen. In het hele proces wat ik ben gegaan is mijn geloof op de schop gegaan. Ik kijk nu anders naar God met het besef dat Hij/Zij zegt van zichzelf dat Hij/Zij liefde ís. Niet heeft, maar ís. Dat is een wezenlijk verschil.
Ik ben inmiddels heel gelukkig in een relatie met een lieve vrouw en ben dankbaar dat dat voor mijn kinderen ook helemaal oké is.
Ik ben bewogen met mensen die worstelen met hun identiteit en wil voor hen een luisterend oor zijn binnen deze steungroep.
