top of page

Wijdekerk Dag 2 oktober 2021
'This is Me'

Banner WdK Dag 2021.jpg

Wijdekerk bestaat 5 jaar! Op zaterdag 2 oktober 2021 vieren wij ons vijfjarig jubileum op de Wijdekerk Dag. Wees welkom en feest met ons mee! Er is een maximum van 200 deelnemers. Meld je daarom snel aan! 

Programma

10:30  Inloop

11:00  Ochtendprogamma met o.a. toespraak Jide Macauley

12:30  Gratis lunch

13:30  Workshopronde 1

14:45  Workshopronde 2

16:00  Workshopronde 3

17:00  Afsluiting

18:00  Landelijke TafelTijd

20:00  Einde

QR Gift.png

Rondom het programma is er volop ruimte voor ontmoeting!

 

Locatie 

Guido de Bres, Paladijnenweg 251 in Amersfoort

Kosten

Het evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk! Voor de onkosten (huur, lunch en workshops) zal er een collecte worden gehouden. Samen zijn Wijdekerk. Je kunt ook vooraf / achteraf een donatie overmaken via www.bunq.me/wijdekerk. Zet in de omschrijving ‘gift Wijdekerk Dag’. Je kunt ook de QR code scannen.

Landelijke TafelTijd
Na het dagprogramma is er voor wie dat wil nog een landelijke TafelTijd. Voor het buffet wordt € 17,50 gerekend. Bij inschrijving kun je aangeven of je wel of niet deelneemt aan deze maaltijd.

 

De activiteiten zijn onder voorbehoud van eventuele veranderingen in de Corona-maatregelen.

Workshops

Jide Macaulay.jpg

This is Me

~ Jide Mcaulay (W01)

Jide Macaulay is oprichter van House Of Rainbow CIC. Als anglicaanse priester zet hij zich in voor inclusiviteit en brengt hij seksualiteit, spiritualiteit en mensenrechten samen. In deze workshop vertelt hij hoe het is om een Afrikaanse gay christen van kleur te zijn. Verder vertelt hij over zijn opvoeding in een conservatief milieu in Nigeria en over zijn coming out. Ook spreekt hij over de oprichting van de eerste gay gemeente in Nigeria en hoe hij vervolgens een Anglicaanse priester werd.

Walk&Talk

~ Thomas Dekker (W02)

Hallo, mijn naam is Thomas Dekker. Ik woon samen met mijn allerbeste vriend Willem in Friesland! In Rotterdam ben ik opgegroeid, later verhuisd naar de Achterhoek en vanuit het oosten naar het noorden gegaan voor de liefde. 

Ik ben werkzaam als gebarentolk door heel het land, in het onderwijs, bij kerkdiensten, in het ziekenhuis, op bruiloften en bij begrafenissen. Ik ben daarnaast muzikant en ik zing ook graag. Mijn vriend is zangleider en het is leuk om bij elkaar te zitten in het muziekteam. Wij willen samen de Heer Jezus dienen.

 

Het lijkt me leuk om jullie te ontmoeten en met jullie op te trekken tijdens een wandeling. Het wordt een leuke tocht met allerlei activiteiten en overdenkingen tussendoor. Ik hoop ik dat we iets van elkaar kunnen leren. Want samen zijn Wijdekerk! Als laatste zal ik jullie verrassen met een lied, speciaal geschreven voor deze dag!

Thomas Dekker.jpg
Remy Jacobs.jpg
Foto: © Eric van Nieuwland

I don’t know how to love Him

~ Remy Jacobs (W03)

Remy neemt je mee naar de wereld van de gebroken glazen aan een keukentafel na coming out en naar de vraag: van wie is je lichaam? Aan wie geef je je lichaam en wanneer mag je jezelf zijn? Wie gaat daar eigenlijk over? Kun je Jezus wel beminnen als je eigenheid wil beleven binnen je gezin en de kerkgemeenschap en hoe doe je dat dan? In een korte voorstelling gaat Remy op deze vragen in. Daarna is er gelegenheid tot dialoog en getuigenis.

Remy Jacobs (1969) is werkzaam als geestelijk verzorger. Sinds 2014 staat hij zowel in Nederland als internationaal op de planken met voorstellingen over thema’s zoals spiritualiteit, de katholieke kerk, (interreligieuze) verbinding, diversiteit, liefde en over Jezus. Daarnaast is Remy dichter en schrijft hij van tijd tot tijd voor Wijdekerk.

De PINK editie Lectio Divina

~ Alexander Noordijk & Kai Yung (W04)

In deze bijeenkomst gaan wij met elkaar een verhaal lezen uit de Bijbel, dat doen wij aan de hand van Lectio Divina, letterlijk 'Goddelijke lezing of anders gezegd 'lezen met het hart'. 
 

Een Lectio Divina is een meditatieve manier van Bijbellezen, die niet zozeer gericht is op het met je verstand begrijpen van de tekst, maar op het ontvangen ervan in je hart. “Wat” raken deze woorden op dit moment in mij aan?


Tijdens deze Wijdekerk dag nemen wij je mee in onze workshop spiritueel Bijbellezen aan de hand van een bijzonder mooi verhaal uit de Bijbel. 

Alexander en Kai.jpg

Alexander is 13 jaar getrouwd met Kai. Momenteel is hij dominee in Monnickendam. Als kind had hij de ambitie om predikant te worden, maar de weg was vanwege zijn geaardheid niet eenvoudig. Hij zet zich in voor een inclusieve kerk en een tolerantere samenleving. Zijn motto is dat ieder mens een geliefd kind is van God. Bij Wijdekerk is Alexander bezig met het organiseren van TafelTijd en zet hij zich in voor onze multiculturele doelgroep.

De T staat klaar! In gesprek over trans

~ Mart van de Kamp en Harriët Koelewijn (W06)

Onder leiding van Mart van de Kamp en Harriët Koelewijn kunnen ouders en familieleden van kinderen die bezig zijn met hun zoektocht naar hun genderidentiteit in gesprek gaan. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Mart en Harriët zijn allebei ouder van een transkind. In de workshop praten zij over de vragen die er leven. Dat kunnen vragen zijn over begeleiding van je kind, kerk en geloof, maar ook over twijfels, gezin en familie. De thee staat klaar voor een goed gesprek. Je bent van harte welkom!

Harriet en Mart.jpg
Ellemieke.jpg

Gespreksgame

~ Ellemieke Tempelaar (W07)

Het thema van vandaag is This is Me. Zie je dat ‘Me’ met een hoofdletter geschreven staat? Je zou kunnen denken dat die hoofdletter voor de bezoeker van deze dag is bedoeld; en dat is natuurlijk ook wel zo, maar uitdagender vind ik het om met elkaar te kijken naar wie Christus is en wie wij in Hem mogen zijn. Welke eigenschappen van Hem kunnen we ontdekken en hoe kan jij dat in jouw leven vorm geven. Hoe ben jij Zijn beelddrager? Wie ben jij? Durf jij jezelf te laten zien?

 

In mijn workshop gaan we hiermee aan de slag. We doen dat met de werkvorm ‘In Gesprek’, wat ons gaat helpen van gedachten te wisselen. Dit doen we op een veilige, ontspannen en effectieve manier. Iedereen kan evenveel aan bod komen en er wordt onvoorwaardelijk, zonder oordeel naar elkaar geluisterd.

Ik ben Ellemieke Tempelaar. Getrouwd, vijf kinderen, zes kleinkinderen, psychosociaal therapeut, EMDR trauma therapeut, EFT relatie therapeut, kartrekker van project AndersOm en pastoraal actief in de kerk

Parent Place

~ Paula Blokhuis (W08)

Hallo, mijn naam is Paula! Ik ben getrouwd met Fred, ben moeder van vier prachtige kinderen en ben inmiddels ook oma. Bij Wijdekerk ben ik het landelijke aanspreekpunt voor Wij de ouders, voor ouders van LHBTI+’ers. Uit eigen ervaring weet ik hoe ingewikkeld een coming out kan zijn binnen een gezin.

 

Daarom bieden wij ook dit jaar weer een workshop aan waar je als ouder ook andere ouders van LHBTI+’ers kan ontmoeten. Hier krijg je een luisterend oor en kan je eventueel inspiratie opdoen. Ook komt in deze workshop een toolkit voor ouders aan bod. Dit hulpmiddel is ontwikkeld door Wijdekerk. Zullen we samen bekijken wat we kunnen doen binnen onze kerken?

Paula.jpg

Overige activiteiten

Tjerk en Maurits.jpg

Silent Seated Party

~ Tsjerk de Jong en Maurits Immink

Een doorgaande party waar je kunt aanhaken en even vrij kan vieren, bewegen, swingen, dansen en genieten. Wil je even op adem komen of eventueel wat kletsen met anderen tussen de workshops door? Dat kan hier.

He! Ik ben Tsjerk en ik ben lekker mijzelf. Soms wat serieus en soms ook lekker gek. Bij ons mag je ook helemaal jezelf zijn. Heb je zin om te dansen of om even lekker niks te doen? Dan is dit zeker wat voor jou. Just be you party!

 

Hey, Maurits hier! Strike a pose! Grace Kelly, Jean Harlow, Gene Kelly, Fred Astaire en Ginger Rogers hadden VOGUE. Met deze silent disco kan jij jouw vogue die in je zit tevoorschijn toveren. Of wil je liever even bijkomen van de workshops en wat (bij)kletsen met anderen? In deze ballroom ben je welkom zoals je bent!

Selfie spot

Uiteraard is er in de centrale hal een speciale spot waar je selfies kan schieten met andere Wijdekerk’ers. Zo kan deze jubileum editie mooi in je plakboek!

Selfie.jpg
samen zijn wijdekerk
bottom of page