top of page

Wijdekerkdag 5 oktober 2019

wijdekerkdag 2019.jpg

Thuis in eigen hart

 

Kom je ook naar de Wijdekerkdag 2019? We gaan ontmoeten, delen, vieren, verdiepen, beleven, zingen, dansen en genieten.

Programma

10:30 Inloop

11:00 Opening door Nikolaas Sintobin

12:30 Lunch

13:30 Workshopronde 1

14:45 Workshopronde 2

16:00 Workshopronde 3

17:00 Afsluiting voor het eten door Marjon van Dam

18:00 Landelijke TafelTijd

21:00 Einde


Locatie

SG Guido de Bres, Paladijnenweg 251, Amersfoort

 

Kosten

Wij willen de dag voor iedereen toegankelijk houden. Uiteraard maken wij kosten: de huur van de locatie, de lunch en materialen. Daarvoor zal er een collecte rondgaan (of direct via Bunq.me/wijdekerk), zodat ieder een bijdrage kan geven naar eigen vermogen. Samen zijn Wijdekerk. Alles wat meer wordt geschonken dan de kosten komt ten goede van ons vrijwilligerswerk.

Deelnemen aan de landelijke TafelTijd kost 15 euro. Bij inschrijving kun je aangeven of je wel of niet deelneemt aan deze maaltijd.

Workshops

De hosts (in alfabetische volgorde) zijn: 

 • Alexander Noordijk - Knock-out ?!

 • Ennio Drost - Dans met kleine broer

 • Linda en Jan Willem Evers - De kaarten op tafel

 • Mariette Gerlofsma - TransTalk

 • Marjan Verkerk - Terug naar je hart

 • Marjon van Dam - Het moederhart van God 

 • Mart van der Kamp en Bertina en Ruud Jansen - De ‘T’ staat klaar

 • Matthias Johannes - Op de proatstoel 2.0

 • Nicolaas Sintobin - Ignatius & het innerlijk kompas

 • Niels Drost - O(n)verdraagbaar 2.0
 • Paula Blokhuis & Lucas Versteeg - Videoproject Wijdeouders

 • Raïsa Sambo - Faith & Talent
 • Wieger Sikkema - Van hart tot hart

 

Zij stellen zich verderop op deze pagina aan je voor.

Muziek en zang

 • Ansar Sival

 • David Rutgers

 • Ellen Kleinlein

 • Elly de Ronde

 • Jordi Noort

 • Maurieke van der Poel

 • Noud Fortuin 

 
Aanmelding

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor de wijdekerkdag 2019. 

Bob-Angelo_logo_mede-mogelijk-gemaakt_1r

Het COC’s Bob Angelo Fonds ondersteunt kleinschalige initiatieven die gericht zijn op de acceptatie van lhbti’s, vóór en door lhbti’s. Steun het fonds om ontmoeting mogelijk te maken - www.bobangelo.nl 

Bob-Angelo_logo_mede-mogelijk-gemaakt_1r

Hieronder stellen wij de diverse medewerkenden aan je voor.

❤️🧡💛 Nikolaas Sintobin 💚💙💜

Opening en workshop 'Ignatius & het innerlijk kompas'

Nikolaas Sintobin zal de Wijdekerkdag 2019 openen. Hij is Vlaams, Jezuiet en internet priester en woont in Amsterdam. Hij is bekend van het EO programma Op zoek naar God, waar hij telkens weer een luisterende en vragende houding laat zien naar de zoekende gasten. Nikolaas Sintobin benadert ieder als waardig medemens. Waarom hebben wij Nikolaas Sintobin gevraagd? Wij komen nogal wat mensen tegen bij Wijdekerk die geleerd hebben, dat zij niet kunnen vertrouwen op hun gegeven innerlijk kompas. Van daaruit zijn er verschillende mensen die het moeilijk vinden om keuzes te maken met God en soms ook angstig zijn om keuzes te maken. Nikolaas Sintobin zal hier tijdens de opening en ook tijdens de workshop “ Ignatus en het innerlijk kompas “ handvaten aanreiken van de geestelijke inzichten van Igantius. Laat je verrassen!

Marjon.jpg

💜💙💚 Marjon van Dam 💛🧡❤️

Afsluiting en workshop 'Het moederhart van God'

Marjon zal de Wijdekerk dag afsluiten en geeft de workshop 
'Het moederhart van God'. Zij stelt zichzelf aan jullie voor:

 

Ik ben Marjon Van Dam, woon samen met Marloes in Houten. Ik ben 6 jaar geleden uit de kast gekomen en heb enorm geworsteld met God/mijn omgeving en mijn geloof.


Tot die tijd ben ik 20 jaar spreekster geweest en praatte het liefst over de onvoorwaardelijke, oneindige liefde van God!
En dat is niet veranderd! Daarom deel ik op deze Wijdekerk dag graag over hoe God van ons houdt; niet alleen als Vader, maar ook als een moeder……
Huh?!?!

Laat je verrassen en geniet!

❤️🧡💛 Ennio Drost 💚💙💜

Workshop 'Dans met kleine broer'

Lieve allemaal ik ben Ennio Drost

Ik mag op deze bijzondere dag een dansworkshop geven. In mijn danslessen staan eigenwaarde, acceptatie en je hart uiten centraal. Door letterlijk in beweging te komen komt boven wat losgelaten of gevierd mag worden. Dansen is uiten, vertellen en delen. Dat doet altijd wonderen in je eigen hart en in dat van een ander. Dans brengt vrijheid en besef. Dus kom en wees jezelf en laat je inspireren en bemoedigen door samen met mij te dansen.

Kleine broer danst

Ennio.jpg
Raisa.png

💜💙💚 Raïsa Sambo 💛🧡❤️

Workshop 'Faith and talent'

How to build faith in God & discovering your God given talent. Bij deze interactieve workshop staat het ontdekken van jouw unieke talent en de kracht van geloof centraal. Door hierover na te denken in de contexten van geloofsovertuiging én de toekomst. De workshop bestaat uit een inhoudelijk aspect, ondersteund door een aantal inspirerende Bijbelverzen en verschillende opdrachten. 
Tijdens de workshop gaan deelnemers aan de slag met het ontdekken van hun talent. Wanneer de talenten beter in beeld zijn, gaan de deelnemers op creatieve wijze aan de slag om hun talenten te koppelen aan hun toekomstvisie. Hoe kunnen de talenten beter benut worden en wat is de betekenis geloof? Tot slot stellen de deelnemers een moodboard samen om hun gewenste toekomstvisie in beeld te krijgen.

Inmiddels werk ik negen jaar binnen de maatschappelijke sector. Sinds dit jaar werk ik bij COC Haaglanden als maatschappelijk werker en netwerker. Daarnaast richt ik mij op mijn studie Bestuurskunde. Naast mijn huidige baan ben ik ook medeoprichter Stichting 3Layers, foundation for equality. De missie van de stichting is, om de zichtbaarheid te vergroten en de emancipatie van de LHBTQI+ gemeenschap te bevorderen.

 

We zien elkaar 5 Oktober, Raïsa Sambo

❤️🧡💛 Niels Drost 💚💙💜

Workshop 'O(n)verdraagbaar 2.0'

Vorig jaar werd er tijdens deze workshop aangegeven dat er nog zoveel te bespreken is als het gaat om seks en seksualiteit. Daarom keren we dit jaar terug met deze workshop om te praten over je eigen seksualiteit. Het gaat in deze workshop om het vrij kunnen delen van je eigen verhaal. Schaamte is niet nodig. Jij mag er zijn, hoe je verhaal ook is! 


In de date wereld gaat het soms anders dat wat je gewend bent. Seks is in de maatschappij makkelijk en overal te vinden. Seks is iets prachtigs wat in een relatie kan worden gedeeld. In de wereld zie je vaak een andere vormen van seks. Hoe ga je als homo of lesbi hiermee om? Hoe kun je christen zijn in een wereld waar seks een andere betekenis kan krijgen? Hoe belangrijk is seks voor jou? Hoe ga jij om met alle dating apps? Hoe geef jij vorm aan je christen zijn en jouw seksualiteit in deze maatschappij? Daar willen we in deze workshop met elkaar over gaan praten.

In een uur zal er veel de revue passeren. Hierin zal er informatievoorziening zijn, is er ruimte voor gesprek en zullen we samen elkaar in waarde laten. Ieders mening doet ertoe.
Niels is 33 jaar en werkzaam in het onderwijs. In zijn leven heeft hij gezien en ervaren wat de gevaren van seks kunnen zijn. Hierin is hij open over zijn leven en zal hij in de workshop delen wat hij heeft ervaren.

We hopen op een mooie bijeenkomst.

Niels Drost.png
Wieger.jpg

💜💙💚 Wieger Sikkema 💛🧡❤️

Workshop 'Van hart tot hart'

 

De weg naar 'binnen', daar waar jij Gods dochter, Gods zoon, Gods kind bent! Daar wil Hij spreken, daar deelt Hij zijn leven met jou. We gaan stil worden, luisteren en delen rondom woorden uit de Bijbel. Wat zegt God tegen jou? Waar word je bij stilgezet? Wat neem je mee voor de verdere dag, voor de komende tijd, voor je leven? 
Luisteren en bemoedigd worden, van Gods hart naar jouw hart, van jouw hart naar het hart van de ander en terug naar God!
Zegen,


Wieger Sikkema

❤️🧡💛 Alexander Noordijk 💚💙💜

Workshop 'Knock-out'

Herken je dat gevoel dat je jezelf wel eens Knock-out geslagen voelt, als er voor de zoveelste keer een discussie onstaat in de kerk.
Denk bijvoorbeeld aan de Nashvilleverklaring en uit deze verklaring blijkt wel dat een gesprek met elkaar belangrijk is, maar ook pijnlijk en confronterend kan zijn.
Waarom is het zo moeilijk om over homoseksualiteit en geloof met elkaar te spreken en hoe zou je dit beter kunnen doen in jouw gemeenschap of in een op een gesprekken?

Bespreekbaar maken, taboes doorbreken, homovijandigheid aanpakken.
Op deze vragen wil ik graag met jullie ingaan om onszelf weerbaarder te maken en te blijven verbinden met die ander. Tot 5 Oktober

Alexander Noordijk

Alexander.jpg
Ruud.png
Mart.png
Bertine.png

💜💙💚 Bertine en Ruud Jansen en Mart Van de Kamp 💛🧡❤️

Workshop 'De 'T' staat klaar!'

 

In gesprek over trans - Onder deze titel bieden wij een workshop aan voor ouders en familie van kinderen met een zoektocht over hun genderidentiteit. Zelf behoren wij ook tot deze groep van ouders en familie. In de workshop zijn jouw vragen als ouder of verder familielid (grootouder, broer, zus) leidend. Dat kan over van alles gaan. Waar zit je in je zoektocht als ouder met je kind? Hoe zit het in je gezin, je familie, je kerk? Hoe is het voor jou als opa, oma, zus, broer? Waar liep of loop je tegenaan? Wat vind je leuk, wat lastig? Hoe zit het met de T binnen LHBTI+? Met elkaar hebben we vast meer vragen dan we in een uur kunnen beantwoorden. Maar de thee staat klaar voor een goed gesprek!

Bertine en Ruud Jansen en Mart van de Kamp.

❤️🧡💛 Marjan Verkerk 💚💙💜

Workshop 'Terug naar je hart'

Op Wijdekerkdag is het thema ‘Thuis in eigen hart’. Veel lhbt’ers hebben pijn opgelopen in hun hart.

Mijn vraag aan jou is: Weet jij wat er allemaal in je hart gebeurt en wat er in je hart gebeurd is? Wie je nu bent en hoe je nu handelt, is vaak door een belangrijk deel bepaald door je persoonlijke geschiedenis en de ervaringen die je in je leven hebt opgedaan. Inzicht hierin geeft vaak weer ruimte om te veranderen en veranderen kan echt!

Ik vind het fijn om je te ontmoeten en met je in gesprek te gaan vanuit mijn persoonlijke en professionele ervaring.

Wie ik ben? Marjan Verkerk, 49 jaar jong en getrouwd met Anky; moeder, bonus- en
schoonmoeder van 7 kids en sinds een jaar ook oma.

Marjan.jpg
Matthias Johannes.jpg

💜💙💚 Matthias Johannes 💛🧡❤️

Workshop 'Op de praatstoel 2.0'

 

Matthias Johannes (Matthias Roenhorst) nodigt je uit voor gesprek & ontmoeting 'op de praatstoel'. Hij gaat met ons verder in gesprek over zelfbeeld en aanvaarding en zal ook eigen ervaring delen. Benieuwd? 

Matthias stelt zichzelf even voor:
Mijn naam is Matthias, priester van de Oud-Rooms Katholieke Kerk. Ik ben gewijd op 8 december 2016 te Canada, toen nog 23 jaar oud. Sinds 2017 ben ik weer werkzaam in Nederland en België. Ik ben geboren tussen de bossen en velden van het mooiste stukje Nederland ‘al zeg ik het zelf’, de Achterhoek. Op jonge leeftijd al was ik op zoek naar God en heb Hem na een lange tocht van ontdekken, groeien, vallen en opstaan mogen vinden. Zijn roepende stem heb ik geantwoord met een volmondige JA, Ja ik ben Uw dienaar Heer, Ja, Ik ben Uw priester.

Tot dan, ik kijk naar je uit. Samen zijn wijdekerk.

❤️🧡💛 Paula Blokhuis & Lucas Versteeg 💚💙💜

Workshop Videoproject 'Wij de ouders'

We maken als 'Wij de ouders' een videoboodschap om en ouders van LHBT een hart onder de riem te steken. Aan de hand van een aantal vragen kun je als ouder andere ouders bemoedigen. Lucas zal die dag filmen en maakt daar een mooie compilatie van voor op de site. Doe je mee? #samenzijnwijdekerk

Paula Blokhuis & Lucas Versteeg

Paula.png
Lucas.jpg

💜💙💚 Marjette Gerlofsma 💛🧡❤️

Workshop 'TransTalk'

Hallo ik ben Marjette Gerlofsma en ik ga met jullie in gesprek op de Wijdekerkdag. In de workshop 'Transtalk' gaan we het samen hebben over: identiteit en jezelf zijn. Zijn wij werkelijk ons zelf? Wat is onze identiteit en hoe ontmoeten we Christus hierin.

 

Ik ontmoet jullie graag, tot 5 Oktober!

Marjette.jpg

❤️🧡💛 Linda Evers en Jan Willem Evers 💚💙💜

Workshop 'De kaarten op tafel'

Ouders van LHBT+ leggen hun kaarten op tafel
Ben je een ouder van LHBT+ en wil je eens in gesprek met andere ouders? Kom er bij! Laten we delen wat dit voor ons betekent. Naar elkaar luisteren en elkaar steunen waar dat kan. We kijken naar je uit op de Wijdekerkdag!

Linda Evers en Jan Willem Evers

Jan Willem en Linda.jpg

❤️🧡💛 Muziekteam 💚💙💜

We hebben een prachtig muziekteam dat de wijdekerkdag muzikaal gaat omlijsten. Laat je verrassen door : Ansar SievalElly de RondeJordi NoortMaurieke van der PoelDavid RutgersNoud Fortuin en Ellen Kleinlein.

Ansar.jpg
David.jpg
Elly.jpg
Maurike.jpg
Ellen.jpg
Noud.jpg
Jordi.jpg
samen zijn wijdekerk
bottom of page