top of page

Wijdekerk linkt particuliere initiatieven

uit de kast komen mama blogs.jpg
Annets Alphabet - out of the closet mama blogs

Our son is gay.
Annet places these mommy blogs under the final editing of her son. He is gay, but this also has consequences for them as parents and her as mother. She blogs about this to encourage others and to help remove the taboo.

logo_CSZH_slogan-1536x1536.png
Chris en Sieds zijn het!

De niet zo serieuze podcast over LHBTQ+ en geloven

 

Chris en Sieds zijn het! is een twee wekelijkse podcast over LHBTQ+ en geloven en alles wat daar ook maar iets mee te maken heeft. Elke aflevering heeft een thema waar Chris Schep en Sieds Medemblik uit hun eigen ervaring en beleving over vertellen. Aan het begin van de aflevering babbelen Chris en Sieds bij en na het hoofdthema helpen ze een luisteraar in de vragenrubriek het ‘Roze Kruis’ eerste hulp bij LHBTQ+ en geloven. 

dogmavrij.jpg
Dogma vrij

Inge Bosscha biedt op haar site Dogmavrij een platform voor verhalen over het loslaten van aangeleerde, beperkende dogma's. Dogmavrij wil daarbij taboedoorbrekend, openhartig, respectvol en (zelf)kritisch bijdragen aan meer begrip tussen gelovigen en niet (meer) gelovigen en aan inspiratie voor verbindende gesprekken. 

Tussen de vele verhalen die daar worden verteld, zitten ook verhalen van LHBTQ'ers, een doelgroep die haar zeer aan het hart gaat. 

een brug bouwen_edited.jpg
Een brug bouwen

“Een brug bouwen” is een initiatief geboren uit een leeskring rond het boek “Building a Bridge” van James Martin. Wij streven naar dialoog en begrip tussen de katholieke kerk en de lhbt-gemeenschap. In een tijd waarin verdeeldheid vaak de boventoon voert, kiezen wij voor respect, begrip en fijngevoeligheid.

James Martin, een jezuïetenpriester en New York Times bestsellerauteur, heeft in zijn boek een hartstochtelijke oproep gedaan om op een nieuwe manier naar de relatie tussen de katholieke kerk en haar lhbt-gelovigen te kijken.

Centraal in zijn boek staan drie deugden uit de Catechismus van de Katholieke Kerk: “respect, begrip en fijngevoeligheid”. Deze vormen een model voor hoe zowel de katholieke leiderschap als lhbt-katholieken samen kunnen werken aan verzoening en liefde.

emmanuel.jpg
Emmanuel: homo en geloof met een knipoog

Op zijn serieuze website met-een-knipoog wil Emmanuel jou teksten en overdenkingen meegeven,
die vaak linken met (zijn Rooms-Katholieke) geloof en/of (homo)seksualiteit.

Ook zijn oude columns voor het met ContrariO fuseerde CHJC tot ChristenQueer vind je hier terug, evenals zijn preken die hij houdt in zijn parochiekerk en plaatselijk verzorgingshuis tijdens Woord- en Communie-vieringen.

Ieder mens is uniek. Zo ook zijn teksten en de links naar interessante sites. Wat je niet ligt of waar je problemen mee hebt, moet je niet lezen. Maar als zijn bijdragen je boeien, dan kunnen ze jou wellicht verrijken! 

geloof en transgender ZH.png
Geloof & transgender - Zuid-Holland zuid

Als zelfstandig initiatief zijn we in 2019 gestart met Geloof & transgender in Zuid-Holland. We hebben sindsdien twee gespreksgroepen actief: één voor christelijke transgenders zelf en één voor ouders van transkinderen. Ook hebben we een informatieve dag gehad voor alle belangstellenden. De gespreksgroepen worden op zaterdagmiddag gehouden in Barendrecht en vinden ongeveer eens in de 6 weken plaats. Via onze Facebooksite kunt u op de hoogte blijven van onze activiteiten.

De organisatie is in handen van Herman en Ellemieke Scheffer (predikant NGK en ouders van), Jonathan Top (therapeut en transman) en Marieke Terpstra (jeugd- en gezinsprofessional en moeder van).

Henrike Nijenhuis.jpg
Homoseksualiteit en christen

Henrike Nijenhuis ziet en voelt veel onrecht en ongelijkwaardigheid en deelt daarom haar pijnlijke verhaal én worsteling met jullie m.b.t. homoseksualiteit en geloof. Zij wil opstaan en bruggen bouwen vanuit Gods Liefde. 

Wil jij Henrike via haar blog blijven volgen dan kun je op de website je emailadres achterlaten. Voel je vrij! 

logo_LHBT blog cultuur en geloof.png
LHBT blog cultuur & geloof

Weblog over geloof en religie voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT's). Door Frederik Boven, politiek filosoof en coördinator geloof bij COC Groningen & Drenthe.

mirjam van tunen.jpg

Persoonlijke website van Miriam van Tunen, auteur van : Achter de kast

 

Ik heb altijd een groot gevoel van rechtvaardigheid gehad. Deze drive heeft ervoor gezorgd dat ik ben gaan strijden voor gelijkheid. Met name gelijkheid voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen, aseksuelen en travestieten. Seksuele diversiteit en de thema’s die daarom heen ontstaan interesseren mij enorm.

John_Lapre.jpg
mr. John H. Lapré

John Lapré, Beroepsmilitair (marineofficier), meester in de rechten, reisde door 112 landen en gebieden, schreef 3 boeken. Laatste: 'De veilige kerk' (mei '17). Op zijn eigen website schrijft hij regelmatig een blog over wat hij zoal meemaakt en waar hij tegen aanloopt.

Our Highness.jpg
Our Highness

I am Rachèl, a motivated and passionate cultural and social worker. I am curious, reflective and interested in personal development and (trying to) answer the big questions in life. I have a Christian background but I like to cultivate an open view of life and keep in mind that things are more complicated than they sometimes seem. I like to use my creativity to inspire and make people think. I like to make music with my ukulele and I like to read and write.

By setting up Our Highness, I hope to contribute to the growth and development of people and society and to the emancipation of various target groups, such as women and the LGBT + community. In this way we can climb together to the potential that is there, but sometimes still hidden. Our job is to dig it up.

pinkbutterfly.png
Pink Butterfly Life door Jessah

Het diverse schrijven op deze site gaat over een 'vlinderleven'. Een leven dat gekleurd is door pijn. De pijn, het verdriet en strijden, de acceptatie en het worstelen. Kortom een heel proces tussen 'binnen en buiten'. Leven als transgender is een strijden met mijn vrouwelijke innerlijk en mijn mannelijke uiterlijk. Een leven tussen licht en donker.

De naam Jessah betekend 'God aanschouwd/ziet en is genadig.' Voor mij is dit een waardevolle betekenis van een mooie naam. God die meegaat en mij ziet in dit proces. Deze Blog verteld over- en laat zien de verborgenheid in de binnenzijde van mijn cocon. Stap voor stap inzicht in mijn leven. Het proces van ontpoppen is weliswaar een moeilijk proces geweest. Maar heeft ook een keerzijde. God heeft mij in dit proces sterker gemaakt en zo mag ik steeds meer de vlinder worden die uit haar cocon is gekomen. Graag neem ik je in dit proces mee. Een proces van uitvliegen vanuit Zijn liefdevolle hand.

logo-regeboogforum.png
Regenboogforum

Homoseksualiteit en geloof: dat is niet meteen een combinatie die erg voor de hand lijkt te liggen. Toch gaat het daar over op dit forum. Het is een forum voor en door mensen die te maken hebben met die combinatie. Je bent zelf homo of je krijgt er in je vrienden- of familiekring mee te maken: welkom hier!

twee vrouwen op een kussen.png
Twee vrouwen op één kussen

In de podcast ‘Twee vrouwen op één kussen’ spreekt Laurie (31, lesbisch en christen) zes vrouwen die op vrouwen vallen en in God geloven. In haar eigen hoofd gaan die twee dingen soms niet zo makkelijk samen - en ze is benieuwd hoe dat bij andere vrouwen zit. Deze podcastserie is een document waarin je als luisteraar rond kan kijken in de hoofden van gelovige vrouwen die op vrouwen vallen.  

verliefde jongens.png
Verliefde jongens

Verliefde jongens wil jongeren, die ontdekken dat ze homoseksuele gevoelens hebben, helpen zich een weg te vinden in de verdere ontwikkelingen van hun gevoelens. Op deze site kun je antwoorden vinden op veel vragen die te maken hebben met homoseksualiteit (ook voor ouders en verzorgers). Verder biedt de site de mogelijkheid om met leeftijdsgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. 

logo_vromepraatjes.png
Vrome praatjes

Weblog van Robert Plomp. Robert is 38 jaar, woont in Delft, is getrouwd met Nelleke Plomp, met wie hij samen 3 kinderen heeft. Hij is lid van de ‘gereformeerde bonds’ gemeente Mattheüs in Delft, waar hij jarenlang jeugdleider en jeugdouderling is geweest. Na veel studie, zelfstudie en gesprekken is Robert gaan spreken en publiceren over theologische en christelijke onderwerpen.

samen zijn wijdekerk
bottom of page