Hartjes

M.

We zijn hier eigenlijk allemaal maar zo heel eventjes. We denken voor een hele tijd, maar het leven kan grillig, onvoorspelbaar en uiteindelijk kort en afwezig zijn. De tijd vliegt en vervlogen liefde echoot slechts na in bitterzoete herinneringen.

We leven NU!

Waarom verspillen we dan zo vaak onze kostbare tijd aan onnozelheden? Ineens wordt dit me kraakhelder en kan ik er niet meer los van komen. Het is alsof mijn ogen plots wagenwijd geopend zijn; ik een waarheid heb gevonden die mijn leven in ander licht zet.

Waarom besteden we zoveel energie aan bang zijn voor het onbekende? Die ene man met lippenstift op zijn mond (wat een freak!), die twee dames met korte haren, die hand in hand lopen (Oooh, dat mag niet van God!). Aan het afkraken van andermans overtuigingen; wat een reli-gekkie, vieze homo, dikzak, refotrut, luilak; allemaal oordelen. We verkwisten uit automatisme en achteloos, maken daarmee de ander maar ook onszelf ongelukkig. De polarisatie gaat me door merg en been; da's pas zonde!

Laten we ontspullen, weg met de ballast. En laten we onszelf vrijmaken van het drukkende gewicht op de schouders, die gebonden is aan oppervlakkigheden. Laten we onbevangen als ongekwetste kinderen, zonder te krappe hokjes en aangeleerde vakjes, de ander accepteren, zoals hij of zij is, of wil zijn. Laten we nieuwsgierig en openminded zijn.

Van ziel tot ziel leven en niet van Nike trui tot Audi, of homo tot christen. En als dat in het ergste geval dan echt niet gaat; laat dan simpelweg links liggen. Verspil geen minuut, want ze zijn te schaars. Loop er met een boog omheen en leid je leven, want het is kort.

Ik wil mijn hart en ziel inzetten voor zaken die er echt toe doen: iemand een knuffel geven, helpen, iemand van wie ik houd dat in volle overgave vertellen. Genieten van elkaars aanwezigheid en de verbinding die we kunnen maken. Nu het kan; nu we er nog zijn. Voordat mijn, haar of zijn reistegoed op is en die kansen verkeken.

Laten we liefhebben. Liefde kun je zelf maken; je hebt er zo weinig voor nodig en er is genoeg voor iedereen.

Heb lief in hartjes, niet in hokjes, uw naaste en uzelf.

Ik ben M en ik schrijf. Ik deel mijn verhalen onder een “schuilmedeklinker”, dan durf ik te vertellen over wat ik (nog) niet hardop zeg: Ik heb hartjes voor vrouwen! Niet voor allemaal natuurlijk, maar hopelijk snel weer eens voor die ene heel speciale die mijn hartje komt stelen.

Ik schreef al eerder Roulette en Woordje. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!


#lesbischliefdehartjes #liefde #hartjes

Recent Posts

See All
Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!

Wijdekerk Foundation

info@wijdekerk.nl

CoC : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

Proclaimer

We believe it is important that everyone can share his/her story here. These stories do not necessarily reflect the opinions of our team members. We aim not to judge, but to accept one another in love, as Jesus Christ teaches.

 

Authors are responsible for the content of their own stories. We, as a team, try our best to publish correct and authentic contributions on our website. If you discover any mistakes or inconsistencies, we ask you to notify us through our contact form. We will correct any mistakes as soon as we can.

Privacyverklaring

Any information given to us is handled as strictly confidential. Personal information and addresses are only used for the purposes agreed to by you. 

© Copyright 2016-2021 | Stichting wijdekerk