Onze tweede Wijdekerkdag!

Sa Xi Hamilton.

Het was ook deze keer weer een bijzondere en gezegende dag. De dag werd geopend door de voorzitter van Wijdekerk, Miranda Terpstra-van de Kerk. Zij vertelde dat Wijdekerk nu twee jaar bestaat en dat er al twee keer zoveel aanwezigen op de tweede Wijdekerkdag zijn, twee keer zoveel kerken op de wijdekaart staan, en dat er sprake is van twee keer zoveel likes op de Facebook pagina en bezoekers op de Wijdekerksite. Daarna werd er geluisterd naar een gastpredikante die haar verhaal vertelde over LHBT in haar nabije omgeving en over het openstaan voor LHBT in de kerk. Na de preek werden er diverse liederen uit verschillende bundels gezongen met daarbij dansopvoeringen die pasten bij de liederen.

Ook dit jaar waren er weer verschillende workshops, waarvan deelnemers er twee konden kiezen. Verschillende workshops zoals snelle ontmoetingen (speeddates), zelfreflectie en gesprek, in gesprek over ouder zijn van homoseksuele kinderen, dans, schilderen, de kracht van gebed, de tools voor sterk in je schoenen staan en over de coming out. Ondanks de diversiteit van de workshops was er één ding dat ons verbond: "Wij, in liefde met en tegenover God." Er was veel erkenning en veiligheid. Er werd enthousiast aan de workshops meegedaan met een lach en soms ook een traan. Na de eerste workshop was er pauze waarin bekenden en onbekenden elkaar konden leren kennen en hun gedachten en verhalen konden delen. Na de tweede workshopronde werd de Wijdekerkdag afgesloten met liederen en een preek van een priester die homohuwelijken inzegent. Hij deelde zijn verhaal en de woorden uit zijn hart. Hand in hand sloten we de dag af met een gebed.

Er is veel gedeeld en naar elkaar geluisterd. De tijd ging ontzettend snel. Voordat men het wist, was het alweer voorbij. Het was prachtig om te zien dat ook op deze dag de bezoekers divers waren in geaardheid, kerkelijke afkomst en verhalen. Verder zijn we dankbaar dat iedereen zich welkom en veilig heeft gevoeld.

"Niemand is verloren, want de liefde kijkt door alle verschillen heen. Samen zijn we tot één in gemeenschap van de Liefde verklaard. Samen kijken we naar Hem. Zo zijn wij de kerk."

#wijdekerkdag #verbinding #ontmoeting