Onze tweede Wijdekerkdag!

Sa Xi Hamilton.

Het was ook deze keer weer een bijzondere en gezegende dag. De dag werd geopend door de voorzitter van Wijdekerk, Miranda Terpstra-van de Kerk. Zij vertelde dat Wijdekerk nu twee jaar bestaat en dat er al twee keer zoveel aanwezigen op de tweede Wijdekerkdag zijn, twee keer zoveel kerken op de wijdekaart staan, en dat er sprake is van twee keer zoveel likes op de Facebook pagina en bezoekers op de Wijdekerksite. Daarna werd er geluisterd naar een gastpredikante die haar verhaal vertelde over LHBT in haar nabije omgeving en over het openstaan voor LHBT in de kerk. Na de preek werden er diverse liederen uit verschillende bundels gezongen met daarbij dansopvoeringen die pasten bij de liederen.

Ook dit jaar waren er weer verschillende workshops, waarvan deelnemers er twee konden kiezen. Verschillende workshops zoals snelle ontmoetingen (speeddates), zelfreflectie en gesprek, in gesprek over ouder zijn van homoseksuele kinderen, dans, schilderen, de kracht van gebed, de tools voor sterk in je schoenen staan en over de coming out. Ondanks de diversiteit van de workshops was er één ding dat ons verbond: "Wij, in liefde met en tegenover God." Er was veel erkenning en veiligheid. Er werd enthousiast aan de workshops meegedaan met een lach en soms ook een traan. Na de eerste workshop was er pauze waarin bekenden en onbekenden elkaar konden leren kennen en hun gedachten en verhalen konden delen. Na de tweede workshopronde werd de Wijdekerkdag afgesloten met liederen en een preek van een priester die homohuwelijken inzegent. Hij deelde zijn verhaal en de woorden uit zijn hart. Hand in hand sloten we de dag af met een gebed.

Er is veel gedeeld en naar elkaar geluisterd. De tijd ging ontzettend snel. Voordat men het wist, was het alweer voorbij. Het was prachtig om te zien dat ook op deze dag de bezoekers divers waren in geaardheid, kerkelijke afkomst en verhalen. Verder zijn we dankbaar dat iedereen zich welkom en veilig heeft gevoeld.

"Niemand is verloren, want de liefde kijkt door alle verschillen heen. Samen zijn we tot één in gemeenschap van de Liefde verklaard. Samen kijken we naar Hem. Zo zijn wij de kerk."

#wijdekerkdag #verbinding #ontmoeting

Recent Posts

See All
Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!

Wijdekerk Foundation

info@wijdekerk.nl

CoC : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

Proclaimer

We believe it is important that everyone can share his/her story here. These stories do not necessarily reflect the opinions of our team members. We aim not to judge, but to accept one another in love, as Jesus Christ teaches.

 

Authors are responsible for the content of their own stories. We, as a team, try our best to publish correct and authentic contributions on our website. If you discover any mistakes or inconsistencies, we ask you to notify us through our contact form. We will correct any mistakes as soon as we can.

Privacyverklaring

Any information given to us is handled as strictly confidential. Personal information and addresses are only used for the purposes agreed to by you. 

© Copyright 2016-2021 | Stichting wijdekerk