Lieve broeders en zusters

Sa Xi Hamilton.

God zegt: 'Ik hou van jou'. Maar ik zou je willen vragen om verder te zoeken. Zoek uit waarom God van je houdt. Maak een reis waardoor het woord: 'ik hou van jou', uit je eigen mond zal komen. Want er zullen momenten in het leven zijn waarin we Zijn Woord niet zullen horen. Maar wij, ik, onszelf, zullen de enigen zijn die wij altijd horen, zien en voelen. Dagelijks leven we met onszelf. Zoek niet alleen naar de liefde die jij bent in Gods ogen, maar vindt een weg om je eigen liefde te zijn. Leer jezelf kennen. Doorzoek het verleden. Onderzoek de wonden die je hebt opgelopen en die je zijn toegebracht. Leer te begrijpen waarom je vroeger zo hebt gehandeld. Doorzie je handelingen. Wat waren de intenties achter de dingen die je hebt gedaan? Wat is jouw verhaal?

Ik heb er van mijn zeventiende tot en met mijn twintigste over gedaan mijzelf te leren kennen. Die drie jaren maken me tot 'ervaringsdeskundige'. Het was confronterend en beangstigend en soms gewoonweg pijnlijk. Maar ik heb mogen leren dat alles wat er gebeurd is, nodig was om op de weg te komen waar ik nu sta: mijzelf evenveel lief te hebben als God mij liefheeft.

Ik vraag als liefdedrager, dochter van God en Sa Xi, een weg te volgen die niet makkelijk is, maar zo mooi is als het leven zelf. Want wie zichzelf niet liefheeft zal nooit volledige vrijheid ervaren in alles wat hij of zij doet. Zoek geen bevestiging op van een ander, maar van jezelf.

'Mijn kind, Zonder het donkere in ons,

hebben we nooit mogen leren kennen wat het licht is.

Het moet er zijn, want Ik heb het je gegeven. Ik geef het je uit liefde, om je kijk te veranderen. Hecht tegenover het donkere waarde aan het licht. Want ik wil dat je leeft vrij van twijfel en haat. Heb liefde voor jouw levensloop, Want mijn kind, uit liefde is het een proces.'

Want de weg naar vrijheid is liefde voor jezelf.

#liefdesverdriet #acceptatie #geliefd #onderzoek