Uit de kast. Uit de kerk?

Anne de Groot.

Anne de Groot deed op 3 Maart 2017 een oproep bij ons op Wijdekerk aan christelijke lhbtq+ uit Friesland.

Zij deed - in samenwerking met het COC Friesland - al eerder onderzoek naar de visie op homoseksualiteit binnen een breed spectrum van kerkelijke denominaties. Haar doel bij dit nu afgeronde onderzoek (ook in samenwerking met het COC Friesland en met Tûmba) is om een eerlijk beeld te schetsen van wat het inhoudt om als lhbtq+ -er “uit de kast” te komen in een Evangelische omgeving. Ze is meegegaan naar de kerk en is in gesprek gegaan met diverse mensen (met diverse wegen) om tot een goed beeld te komen.

De resultaten bevestigen hoe belangrijk de stem van familie en betrokkenen is, namelijk om te komen tot een accepterende houding en inclusiviteit, waarbij verschillende wegen en keuzes naast elkaar mogen bestaan. Wij danken Anne de Groot en het COC Friesland voor de toestemming om het onderzoek "Uit de kast. Uit de kerk?" te delen.

Anne de Groot volgt een Masteropleiding Culturele Antropologie* aan de Universiteit Utrecht. Zij deed al eerder onderzoek naar homoseksualiteit in Friese kerken. Het eerdere onderzoek van Anne kunt u vinden op Wijdekerk informeert

* Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie bestudeert de verscheidenheid aan menselijke samenlevingen en culturen, zoals de mens en zijn omgeving, gebruiken, gewoonten, symbolen en religies.

#uitdekast #onderzoek #evangelisch

Recent Posts

See All
Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!

Wijdekerk Foundation

info@wijdekerk.nl

CoC : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

Proclaimer

We believe it is important that everyone can share his/her story here. These stories do not necessarily reflect the opinions of our team members. We aim not to judge, but to accept one another in love, as Jesus Christ teaches.

 

Authors are responsible for the content of their own stories. We, as a team, try our best to publish correct and authentic contributions on our website. If you discover any mistakes or inconsistencies, we ask you to notify us through our contact form. We will correct any mistakes as soon as we can.

Privacyverklaring

Any information given to us is handled as strictly confidential. Personal information and addresses are only used for the purposes agreed to by you. 

© Copyright 2016-2021 | Stichting wijdekerk