Leven vanuit liefde

Anoniem.

Eigenlijk durf ik niet te praten over mijn relatie met een vrouw. Het is anders, mensen hebben er een mening over en dus is het spannend. Als ik er iets over zeg, kan ik reacties verwachten en die zijn soms negatief. Nee, ik verzwijg het niet, want als iemand mij vraagt of ik een vriendin heb, ga trouwen of samenwoon, dan vertel ik het. Maar als het niet ter sprake komt, dan praat ik er ook niet over. Bij de vraag of ik een vriend heb, zeg ik nee. Ik vertel er dan niet bij dat ik een vriendin heb. In principe lieg ik dus niet, maar ik negeer wel een deel van mijzelf en reageer dus vanuit angst in plaats van liefde.

Hoe zie je jezelf?

Mijn vriendin leeft veel meer dan ik vanuit liefde. Zij stelt mij dan ook regelmatig de vraag of ik mijn keuze vanuit angst of liefde maak. En steeds meer leer ik dat toe te passen en mijn keuzes vanuit liefde te maken. Daar hebben we samen gesprekken over. Als wij onszelf anders vinden en ons soms voor onszelf schamen, gaan mensen ons ook zo behandelen. Terwijl als wij vinden dat dit goed en normaal is en dat wij ons niet hoeven te schamen, we merken dat mensen er vaak positiever op reageren. Hoe je jezelf ziet is hierin een belangrijke vraag. Natuurlijk is het daarbij nodig om jezelf te omringen met mensen die je accepteren zoals je bent. Zonder deze mensen is het behoorlijk lastig om jezelf te accepteren. Maar als je jezelf geaccepteerd hebt, is het belangrijk om vanuit deze acceptatie en liefde te leven.

Samen aan het avondmaal

Een tijdje geleden bezocht ik samen met mijn vriendin een baptisten gemeente. We zaten er hand in hand en het was duidelijk dat wij een relatie hadden. Toen kwam het avondmaal en als je mee wilde doen en je was nieuw, dan moest je je nog even voorstellen. Wij zijn, tegen onze angst in, gaan staan en hebben ons voorgesteld. Er was niemand die ons aansprak of aangaf dat wij niet mochten aangaan. We hebben samen met deze gemeente het avondmaal gevierd. Achteraf kregen we veel positieve reacties vanuit de gemeente. Ze vonden ons dapper dat we dit durfden te doen, omdat er zeker mensen waren die dit niet accepteerden.

Samen de kerk veranderen

En ik denk dat dit een les is die we door kunnen trekken. Als wij willen dat LHBT+ wordt geaccepteerd in kerken en daarbuiten, dan moeten we niet schaamtevol over onszelf praten of wegblijven. We verwachten klappen en daarom vermijden we situaties. Maar hoe gaaf zou het zijn als we bijvoorbeeld met z’n allen een kerk binnen zouden stappen en ons geheel normaal erbij zouden voelen. Zouden er dan nog kerkleden zijn die opstaan en aangeven dat God ons niet wil? We hoeven niet bang te zijn, we mogen leven vanuit liefde. Samen.

#liefde #angst #acceptatie #avondmaal

Recent Posts

See All
Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!

Wijdekerk Foundation

info@wijdekerk.nl

CoC : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

Proclaimer

We believe it is important that everyone can share his/her story here. These stories do not necessarily reflect the opinions of our team members. We aim not to judge, but to accept one another in love, as Jesus Christ teaches.

 

Authors are responsible for the content of their own stories. We, as a team, try our best to publish correct and authentic contributions on our website. If you discover any mistakes or inconsistencies, we ask you to notify us through our contact form. We will correct any mistakes as soon as we can.

Privacyverklaring

Any information given to us is handled as strictly confidential. Personal information and addresses are only used for the purposes agreed to by you. 

© Copyright 2016-2021 | Stichting wijdekerk