Smoorverliefd op mijn 12e jaar

Shannah Dirks.

Op mijn 12e jaar, werd ik plotseling smoorverliefd op mijn beste vriendinnetje. En zij op mij. Dus al gauw hadden we verkering en het was ‘dik’ aan. Trots vertelde ik mijn moeder hierover, maar zij kon mijn blijdschap en vreugde helaas niet delen. Ze vertelde mij dat God deze levensstijl niet zo bedoeld heeft en dat het zonde is als ik met een meisje zou ‘gaan’. Teleurgesteld en verdrietig maakte ik na een aantal maanden de verkering uit. Ik wilde natuurlijk niet zondigen tegen God, maar graag een goed en gelovig meisje zijn! In de jaren erna, werd ik nog een aantal keren verliefd op een meisje. Uiteraard deed ik toen heel erg mijn best om deze affaires te negeren.

Wegstoppen

Het negeren en wegstoppen van mijn gevoelens heb ik twintig jaar volgehouden. Sterker nog: ik ben zelfs een periode meegegaan met de visie en denkwijze van gelovige mensen die tegen het verschijnsel homoseksualiteit zijn of waren! Met deze stellingname heb ik wel mensen gekwetst, waaronder een dierbaar familielid.......

Jezelf zijn

Zes jaar geleden begon ik er weer over na te denken. Het hoorde bij het proces waar ik in gestapt was, namelijk het gaan worden wie je bent. Ik kwam erachter dat ik voornamelijk leefde naar de verwachtingen van andere mensen. Dat waren de mensen direct om me heen, familieleden en kerkmensen. Maar dan ben je niet jezélf, bedacht ik me! Dus uiteindelijk kwam ik ‘uit de kast’ over het feit dat ik biseksueel ben. Het heeft me vriendschappen gekost, maar gelukkig ook weer opgeleverd. Ik heb mijn oprechte excuses aangeboden aan mijn familielid en op dat moment zat ik huilend naast hem. Zó erg vond ik het, dat mijn houding tegenover hem voorheen gewoon liefdeloos was geweest! Ik heb veel innerlijke pijn en verdriet ondervonden door de veroordelingen en van de mensen die mij dat aandeden. Inmiddels heb ik een aardige 'ruggengraat' ontwikkeld, evenals een groot hart voor gelovige mensen met een 'andere' seksuele geaardheid. Ik wil nu uitdragen dat je echt mag zijn wie je bent. Met mijn groep Really you ! hoop ik mensen een veilige plek aan te bieden, waar geen veroordelingen zijn. Dit in de veronderstelling, dat zij niet zoveel eenzame jaren hoeven door te maken, zoals ik die gekend heb.

Shannah Dirks, oprichtster van de website really-you.simplesite.com en de besloten FB groep really-you. Wil je toegevoegd worden dan kan dat via really-you@outlook.com.

#veroordeling #biseksueel #familie