Verloofd

Anoniem.

Na een tijdje met mijn vriendin samen te zijn geweest, gingen we een serieus gesprek aan over de toekomst. We besloten te gaan trouwen! En zo begon ik onze families in te schakelen rondom de plannen. Een escape room moest het worden en die werd uitgezet. Helaas, ik kan niet liegen en mijn vriendin was allang van de dag op de hoogte. Gelukkig alleen nog niet van de invulling. Desondanks was het een zeer geslaagde dag!

Het vreugdevolle nieuws deelden we eerst met familie en daarna posten we op facebook: VERLOOFD!! 😃 Vele felicitaties ontvingen we. En hoe stom ook, al deze positieve reacties wogen niet op tegen de paar pijnlijke of uitblijvende reacties. We kregen twee berichten, met daarin de boodschap dat er wordt gebeden voor een openbaring van God voor ons. Het was zo liefdevol verpakt, dat het onschuldig leek, maar de boodschap was duidelijk. Ook kregen we de boodschap dat God zijn zegen ons niet kon geven.

Het is een gevecht om telkens weer uit te moeten leggen dat wij voor elkaar kiezen. Dat wij én God én elkaar liefhebben. Dat als ik vol enthousiasme vertel verloofd te zijn, ik niet die enthousiaste reacties terug krijg. Dat ik al van te voren nadenk over hoe ik mijn relatie met een vrouw moet verwoorden en verantwoorden, om maar niet gelijk in discussie te belanden. Zouden wij niet ook even heel enthousiast van de daken mogen schreeuwen dat we verloofd zijn? Nee, we moeten op onze hoede zijn, omdat we volgens sommigen zondig bezig en zij ervan overtuigd zijn dat er een beter leven voor ons is. We zouden er bitter van worden, als we niet telkens ervoor kiezen om er positief in te staan.

Kortom een gevecht dat we ons leven lang moeten voeren. Telkens zullen er mensen zijn die veroordelen en denken ons te moeten vertellen hoe het zit. Maar moet dat ons tegenhouden? Ik denk het niet. Wij kiezen ervoor om onze liefde en relatie met God uit te stralen naar anderen. Alleen daarmee kunnen we wat laten zien, angst zal alleen maar het tegendeel bewijzen.

Een paar avonden geleden vroeg mijn verloofde, vertel eens, waar ben je dankbaar voor? We hebben zoveel op kunnen noemen. We zijn blij en God ontzettend dankbaar voor elkaar. Die vreugde willen wij aan anderen laten zien.

#verloofd #trouwen #lesbisch #veroordelen